• Ďatelinka: lúčna lekárka

    Áno! Ďatelinka! Presne tá na ktorú teraz myslíte. Trojlístková s fialovými guľatými kvetmi. Nie, nie je len pre zajačikov. Je to výborná potravina aj pre nás. Jedna z tých na ktoré sme vývojom akosi pozabudli. V jedlách môžete používať jej listy a kvety a v najbližších mesiacoch Vám určite ukážem ako si ju posadiť a vypestovať aj doma v kvetináči ale nateraz sa …

    Viac
  • Recept: čučoriedkový smoothie bowl

    Zo všetkého jedla mám asi najradšej raňajky. Ideálne také ktoré si môžem bez zhonu pripraviť ešte v pyžame neskoro ráno a zjesť ich napríklad aj v posteli. Teplé obilné kaše, muesli s domácimi rastlinnými mliečkami alebo svieže smoothie bowls. Recept na jednu takú misku plnú dobrôt vrátane ďatelinkových klíčkov Vám práve teraz ponúkam.   Ingrediencie: …

    Viac
  • Senovka: kráľovná krásy

    Počuli ste už niekedy o senovke? Ak nie, prezradím vám o nej viac. Jej celý názov je senovka grécka, no nie je až taká grécka ako sa na prvý pohľad zdá. Okrem stredomoria sa pestuje aj v Ázii, tvorí dôležitú súčasť indickej kuchyne a používa sa aj v ajurvéde. Jej semienka sa bežne drvia na korenie a …

    Viac
  • Feniklový šalát s kozím syrom

    V horúcich letných dňoch nie je nič lepšie ako ľahký, osviežujúci obed. Preto sa s vami podelím o môj tip na chrumkavý, dokonale dochutený šalát. Že nemáte radi fenikel ani chuť kozieho syra? Ja som donedávna bola voči týmto dvom surovinám tiež skeptická, no bol to práve tento šalát, ktorý ma s nimi zblížil.

    Viac
  • Chlorofyl: Zelená krv rastlín

    Učili ste sa o ňom ešte na základnej škole. Ja som veľa vedomostí z toho obdobia už vypustila, no chlorofyl mi zostal v pamäti dodnes. Už vtedy mi učarovalo, že rastliny využívajú slnečné svetlo na to, aby prostredníctvom fotosyntézy vyprodukovali kyslík, ktorý dýchame. To, že aj chlorofyl je pre nás, som v tom období vôbec nevedela.

    Viac

Žiadne produkty v košíku.