• (ne)bezpečné klíčky?

    V poslednej dobe dostávam veľa otázok na to, či sú klíčky vhodné aj pre deti alebo tehotné ženy. Mnoho článkov ktoré nájdete na internete im totiž dáva zásadnú červenú. Ako je to teda v skutočnosti? Čoho sa treba báť a čo, naopak, netreba brať príliš vážne? Pozrime sa na to od začiatku. V Amerike pred …

    Viac
  • Recept: Hrášok a klíčky ďatelinky

    Máte chuť pridať do chladných januárových dní trochu jari? Skúste sebe a svojim blízkym pripraviť ľahkú, rýchlu a nekonečne dobrú nátierku z hrášku s klíčkami ďatelinky. Budete si prsty oblizovať do poslednej štipky 🙂   Suroviny: 200 g mrazeného sladkého hrášku 3 lyžice jemného roztierateľného syra alebo nátierkového masla (ako zdravšiu náhradu môžete použiť 1/2 …

    Viac
  • Ďatelinka: lúčna lekárka

    Áno! Ďatelinka! Presne tá na ktorú teraz myslíte. Trojlístková s fialovými guľatými kvetmi. Nie, nie je len pre zajačikov. Je to výborná potravina aj pre nás. Jedna z tých na ktoré sme vývojom akosi pozabudli. V jedlách môžete používať jej listy a kvety a v najbližších mesiacoch Vám určite ukážem ako si ju posadiť a vypestovať aj doma v kvetináči ale nateraz sa …

    Viac
  • Recept: čučoriedkový smoothie bowl

    Zo všetkého jedla mám asi najradšej raňajky. Ideálne také ktoré si môžem bez zhonu pripraviť ešte v pyžame neskoro ráno a zjesť ich napríklad aj v posteli. Teplé obilné kaše, muesli s domácimi rastlinnými mliečkami alebo svieže smoothie bowls. Recept na jednu takú misku plnú dobrôt vrátane ďatelinkových klíčkov Vám práve teraz ponúkam.   Ingrediencie: …

    Viac
  • Senovka: kráľovná krásy

    Počuli ste už niekedy o senovke? Ak nie, prezradím vám o nej viac. Jej celý názov je senovka grécka, no nie je až taká grécka ako sa na prvý pohľad zdá. Okrem stredomoria sa pestuje aj v Ázii, tvorí dôležitú súčasť indickej kuchyne a používa sa aj v ajurvéde. Jej semienka sa bežne drvia na korenie a …

    Viac
  • Chlorofyl: Zelená krv rastlín

    Učili ste sa o ňom ešte na základnej škole. Ja som veľa vedomostí z toho obdobia už vypustila, no chlorofyl mi zostal v pamäti dodnes. Už vtedy mi učarovalo, že rastliny využívajú slnečné svetlo na to, aby prostredníctvom fotosyntézy vyprodukovali kyslík, ktorý dýchame. To, že aj chlorofyl je pre nás, som v tom období vôbec nevedela.

    Viac

Žiadne produkty v košíku.