NÁVOD PRE NAKLIČOVACÍ TANIERIK

  1. Namočte 1-2 lyžičky semienok do vody. Semienka, ktoré po kontakte s vodou tvoria gél (rukola, žerucha, horčica, chia) namáčajte 15 minút. Všetky ostatné semienka namáčajte 8 hodín.
  2. Po namáčaní vylejte semienka na sitko tanierika a použite príborový nôž na rovnomerné rozmiestnenie semienok po sitku.
  3. Tanierik počas prvých dvoch dní prikryte iným malýmtanierikom, aby semienka nevyschli. Nezabudnite ich 2x denne pokropiť vodou.
  4. Keď korienky klíčkov prerastú cez sitko, začnite preplachovať priamo korienky pod tečúcou vodou 2x denne. Z tanierika vždy vylejte zostatkovú vodu.
  5. Mnohé klíčky tvoria pri raste jemné biele korienky pripomínajúce vatu. Nepomýľte si ich s plesňou, sú prirodzenou súčasťou mladých klíčkov a po premytí zmiznú.
  6. V tanieriku môžete nakličovať všetky drobné semienka, nie však strukoviny a obilniny.
    *Klíčky nevystavujte na priame slnečné svetlo. Majú radšej rozptýlené
    denné svetlo a bežnú izbovú teplotu.
    viac nájdete na sproutme.sk

Žiadne produkty v košíku.