Recept: Hummus s klíčkami ďatelinky

Veľmi sýty, poriadne zdravý a hotový za pár minút. Taký je hummus. Jedlo, ktoré môže slúžiť ako studený letný obed alebo rýchla a chutná večera. Navyše sa skvele kombinuje s klíčkami preto som sa rozhodla, ukázať Vám môj najobľúbenejší recept na túto jednoduchú pochúťku.

 

Suroviny:

1 plechovica kvalitného cíceru
3 lyžice olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice tahini
šťava z 1/2 citróna
1 lyžička mletého koriandru
soľ podľa chuti
1 lyžička mletej sladkej papriky
1/4 lyžičky chilli vločiek alebo mletého chilli
hrsť klíčkov ďatelinky
čierny sezam
čerstvá koreňová zelenina a stonkový zeler
 
Postup:
 
Všetky suroviny okrem mletej papriky, chilli, klíčkov, sezamu a čerstvej zeleniny zmixujeme na jemnú krémovú pastu. Aby ste to mixéru uľahčili, môžete doň vyliať cícer spolu s časťou vodoy, ktorá bola v plechovici.
 
Servírujte vo väčšej miske alebo na hlbokom tanieri posypané mletou paprikou, chilli vločkami, sezamom a ďatelinkovými klíčkami. Pred podávaním ešte jemne pokvapkajte dobrým olivovým olejom.
 
Nakoniec si nakrájajte zeleninu. Ak máte možnosť, použite zeleninu s časťou vňate, ktorá potom slúži ako “držadlo” pri namáčaní zeleniny do hummusu. Mojou obľúbenou voľbou je stopkový zeler, mladá mrkva a redkvička ale skúsiť môžete aj hrubostennú papriku alebo uhorku.
 
Dobrú chuť a dajte vedieť ako Vám chutilo 🙂
 
Processed with VSCO with a6 preset